Naisen sydän

Sydämen terveyden asialla

Tilaa tuotteet hyvinvointiin

Naisenkin sydän voi oireilla

Naisen sydän on fyysisesti aivan samannäköinen verisuonistonsa ja rakenteensa puolesta, kuin miehenkin, mutta sairauksissa ja oireissa on eroja. Tämä osittain ainakin johtuu estrogeenista eli naissukupuolihormonista, jota naisilla luonnollisesti on paljon enemmän. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa syy ja kaikkia eivät tutkijat ole edes osanneet selvittää.

Rintakivut naisella eivät aina automaattisesti tarkoita sydänkohtausta tai muuta vakavaa, mutta ne kannattaa ottaa vakavasti. Jos tekee raskasta työtä ja työpäivän jälkeen kivistelee, on syy luultavasti jossain muualla, kuin itse sydämessä. Se voi löytyä jopa selän lihaksistosta, joka jumittuessaan saattaa säteillä rintakehän puolelle. Rasituskipuun kannattaa kuitenkin kiinnittää heti huomiota ja ottaa yhteys terveyskeskukseen.

Sydänsairaudet ovat suomalaisten ykköstappaja, joten sydämen hyvinvointiin kannattaa kiinnittää huomiota ajoissa. Liikunta ja terveellinen ruokavalio ovat ne tärkeimmät tekijät tässäkin asiassa. Myös ylipaino rasittaa sydäntä.

Sydänsairaudet eivät ole leikin asia

Sydänsairaudet eivät ole leikin asia

Kaikki sydänoireet kannattaa ottaa vakavasti ja vähintään kuulostella itseään. Usein kivut johtuvat esimerkiksi lihaksista, mutta eivät aina. Sepelvaltimotauti voi hiipiä kohdalle huomaamatta. Se johtuu valtimoiden kovettumisesta sekä suonen ahtautumisesta. Se kuuluu yhdessä sydäninfarktin kanssa valtimotautien ryhmään.

Taudin oireita ei aina tunnisteta ja se tekee tästä aivan erityisen vaarallisen taudin. Toki oireisiin kuuluu rintakipu, mutta naisilla on usein hengenahdistusta, kovaa väsymystä, polttelua ylävatsalla, pahoinvointia, närästystä, painon tunnetta rinnassa sekä särkyä käsivarsissa, leukaperissä ja selässä. Jos oireita alkaa esiintyä myös levossa, on se merkki sairauden muuttumisesta vakavaksi.

Sydänkohtaus voi yllättää

Sydänkohtaus voi iskeä kuin salama kirkkaalta taivaalta. Se kuitenkin yleensä varoittaa tulostaan merkeillä, jotka helposti jättää huomiotta vaikka ei kannattaisi. Oireet ovat samanlaisia, kuin sepelvaltimotaudin kanssa, kun se alkaa pahentua. Sydänkohtaus johtuukin siitä, että sepelvaltimo on tukkeutunut äkillisesti. Tästä voi seurata myös sydänlihaskuolio, mikäli tukosta ei saada auki riittävän nopeasti.

Sydänkohtaus on kuitenkin sairaus, jota voi hoitaa ennakolta, ettei se iskisi ja sydän pysyisi terveenä. Sydänmerkkituotteet ovat hyvä ja helppo keino avuksi tähän. Tuotteisiin, jotka edistävät sydänterveyttä ja ovat ryhmästään se parempi valinta, on painettu sydämen kuva kertomaan, että juuri se kannattaa ottaa käyttöön. Koska merkin käyttö maksaa, eivät kaikki tuotteet sitä saa ominaisuuksistaan huolimatta.

Viimeisimmät artikkelit

Terveys
Hölkkääminen on tehokasta
by Meri/ on 22 Aug 2022

Hölkkääminen on tehokasta

Hölkkääminen on kevyttä juoksua ja tehokas aerobisen liikunnan muoto, joka soveltuu lähes kaikille. Koska se polttaa paljon kaloreita, sopii se erityisen hyvin painonpudottajille. Hölkkää harrastamalla voidaan treenata aerobista kestävyyttä ja fyysisiä kykyjä ilman suurempaa kehon rasittamista. Hölkkäämiselle ei voida määrittää tarkkaa nopeutta milloin juoksu muuttuu hölkkäämiseksi. Yleisesti ottaen nopeus on hyvä silloin kun pystyy puhumaan ongelmitta samalla kun hölkkää. Hölkkääminen ja juokseminen Hölkkääminen ja juokseminen ovat samankaltaisia lajeja mutta ne eivät ole sama asia.

Terveys
Sydänkohtaus naisella voi olla salakavala
by Meri/ on 21 May 2022

Sydänkohtaus naisella voi olla salakavala

Vaikka sydänkohtaus naisella onkin sama asia kuin miehellä, voivat oireet erota toisistaan hyvinkin paljon. Sydänkohtaus ei myöskään ole vain miehiä vaivaava ongelma vaan niiden määrät ovat nousussa myös naisten kohdalla. Toisinaan oireilua voi olla kova väsymys ja oudot kipuilut, joiden syytä ei onnistuta selvittämään. On hyvä ajatus tutustua aiheeseen, sillä mitä aikaisemmassa vaiheessa hakeutuu hoitoon, sen parempi mahdollisuus on selviytyä kohtauksesta. Sydänkohtaus naisella, mitä oireet ovat Sydänkohtaus eli sydäninfarkti on äkillisestä hapenpuutteesta aiheutuva kuolio sydänlihaksessa.

Terveys
sydänystävällinen ruoka
by Meri/ on 17 Mar 2022

sydänystävällinen ruoka

Sydämen terveys on asia, jota ei tulisi vähätellä. Sydänystävällinen ruoka on yksi suurimpia asioita, joilla asiaa voi edistää. Nämä terveelliset ja herkulliset ruoat sopivat aivan kaikille, joten samalla kun hoitaa itseään tulee vahingossa hoitaneeksi mahdollisesti koko perheensä terveyttä. Millainen ruoka on sydänystävällistä? Valintoja auttaa tekemään Sydänmerkki, joka löytyy yhä useammasta tuotteesta ja tuoteryhmästä. Pääsääntönä voidaan pitää, että kasvikset ja hedelmät ovat aina hyväksi, kuin myös vähäsuolainen ja vähärasvainen ruoka. Myös kuitua tulisi ruoasta saada riittävästi, joten täysjyväviljaan kannattaa suunnata katseensa.

Terveys
Terveellisiä rasvoja
by Meri/ on 28 Dec 2021

Terveellisiä rasvoja

Kun omasta terveydestä pitää huolta, kannattaa suosia ruoanlaitossa terveellisiä rasvoja, kuten oliiviöljyä ja avokadoöljyä. Kauppojen valikoimista löytyy myös terveydelle ja sydämelle hyviä levitteitä, joita voi turvallisin mielin sipaista leivälle tai laittaa kaurapuuron joukkoon. Myös moni ruoka-aine sisältää hyviä rasvoja. Tällaisia ovat esimerkiksi monikäyttöinen avokado sekä lukuisat pähkinät ja siemenet. Näitä kannattaakin pyrkiä ottamaan osaksi omaa päivittäistä ruokavaliota. Terveellisiä rasvoja osaksi omaa ruokavaliota Rasvat ruokavaliossa ovat todella tärkeitä sydämen, aivojen ja koko kehon terveydelle.

Terveys
Juoksun hyödyt
by Meri/ on 17 Oct 2021

Juoksun hyödyt

Juoksu ja hölkkä ovat erinomaisia liikuntalajeja, jotka sopivat useimmille. Juoksun hyödyt ovat moninaiset. Se kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Säännöllisesti tehtynä se vahvistaa sydäntä, parantaa rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa, vahvistaa luustoa sekä lihaksia, parantaa verenkiertoa sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa. Juoksulla on fyysisten hyötyjen lisäksi myös henkisiä hyötyjä. Sen on todettu muun muassa parantavan mielialaa ja toimii erinomaisena stressin poistajana. Hölkkäämisen ja juoksun hyödyt terveydelle Juoksun ja hölkkäämisen hyödyt terveydelle ovat varsin mittavat. Monet tutkimukset osoittavat, että aerobinen harjoittelu, kuten juoksu, auttaa ehkäisemään syöpää.

Terveys
Terveelliset elämäntavat ovat yksilöllinen valinta
by Meri/ on 14 Sep 2021

Terveelliset elämäntavat ovat yksilöllinen valinta

Vaikka olisi hienoa sanoa, että juuri näin saavutat tavoitteesi, niin terveelliset elämäntavat ovat yksilöllinen asia. Ei ole olemassa vain yhtä tapaa elää terveellisesti. Se on monien asioiden summa, johon vaikuttavat yksilön ominaisuudet, nykyiset elämäntavat, terveydellinen tilanne ja tottumukset. Yksilön valintoihin voivat vaikuttaa esimerkiksi sosiaaliset paineet tai yhteiskunnallinen asema. Emme voi antaa yhtä täydellistä vinkkiä terveellisten elämäntapojen noudattamiseen vaan esittelemme useamman tavan soveltaa niitä. Terveelliset elämäntavat osana arkea Hyvät elämäntavat muodostavat merkittävän kokonaisuuden yksilön elämässä.

Naisen sydän ja sydänkohtaus

Naisen sydän ja sydänkohtaus

Naisen sydän sairastuu siinä missä miehenkin, vaikka olisi kuinka vahva. Sydänkohtaus voi iskeä myös nuorelle, perusterveelle naiselle, jolloin vika voi olla jossain muualla kuin sepelvaltimoissa. Tällöin tutkitaan hyvin tarkkaan myös geenipuoli ja saatetaan asentaa jopa tahdistin estämään sydänkohtausta yllättämästä uudelleen. Aina sairautta ei voi estää, mutta kannattaa kuitenkin tehdä kaikkensa oman sydämensä eteen.

Naisen sydän voi oireilla hyvin salakavalasti ja säikytellä turhaankin. Rintakivut naisella ovat vain pieni osa mahdollisia oireita ja nekin voivat johtua useista eri asioista, kuten tukirangan fasettilukoista, niveltulehduksesta sekä myös ruoansulatuskanavasta närästyksen tai sappitulehduksen myötä. Syyt voivat olla myös jopa psyykkisiä ja rintakipua esiintyy paniikkihäiriön ja masennuksenkin yhteydessä.

Ruokavalio sydänterveyden tukena

Naisen sydän ja koko elimistö hyötyvät siitä, että ruokavalio on monipuolinen ja terveellinen. Tällainen ruokavalio sopii kaikille ja tulisikin ottaa osaksi jokaista päivää. Kasvikset, marjat sekä hedelmät ovat loistavia terveysvaikutuksiltaan ja takaavat riittävää vitamiinien saantia. Myös rasvan laatu on sydänasioissa todella tärkeä, sillä kova rasva edesauttaa tukoksien syntymistä, kun taas pehmeä kasvirasva auttaa pitämään verisuonet kunnossa.

Sydänterveyttä edistävä ruokavalio ehkäisee myös muiden sairauksien syntyä, kuten tyypin 2 diabetesta, aivovaltimotauteja sekä jopa joitain syöpiä. Sillä on suotuisa vaikutus myös verenpaineeseen ja luonnollisesti se tukee painonhallintaa vahvasti.